Het borduurproces

Om u een indruk te geven in het borduurproces van Maurits Borduur Service laten wij stap voor stap zien hoe wij te werk gaan. 


Digitaliseren

Allereerst wordt de zogenoemde borduurkaart opgemaakt. Dit houdt in dat uw ontwerp wordt gedigitaliseerd naar een grafisch borduurbestand die leesbaar is voor de borduurmachine. Na het instel/ontwerpproces wordt het bestand van de computer naar de machine gestuurd. 


Inspannen

Het artikel wordt ingespannen in de daarvoor bestemde hoepel. Daarnaast worden de juiste kleuren garen ingesteld en eventueel op de machine geplaatst (als de juiste kleuren er nog niet op staan).


Proeflogo

Vervolgens wordt het proeflogo geborduurd, zodat het eindresultaat altijd op voorhand te zien is. De proefborduring gaat ter goedkeuring naar de klant en bij akkoord wordt er overgegaan tot productie.


Productie (borduren)

De voorgaande stappen, met uitzondering van het digitaliseren, herhalen zich.  


Afwerking

Nadat de machine klaar is met borduren, wordt het artikel onder de machine gehaald en wordt de hoepel verwijderd. De borduring is klaar, maar er zijn altijd draadjes te zien door de steeksprongen van de machines. De borduurmachine stopt immers niet en borduurt in één keer door. De draadjes worden zorgvuldig geknipt en vervolgens wordt alles gestreken en terug ingepakt. 


Eindresultaat

Het borduurproces is klaar en nadat alles gecontroleerd is, wordt de klant benaderd. De bestelling is klaar om opgehaald of verzonden te worden.